W 18 odcinku podcastu rozmawiam z Małgosią Mintą – dziennikarką kulinarną, fotografką kulinarną, autorką książek, między innymi CIAO i Kolacje, które premiery miały zimą 2022 roku. Gosia jest także zapaloną podróżniczką, ale podróżuje dość nietypowo. Bo szlakiem najlepszych restauracji świata. W odcinku rozmawiamy o tym czym są najlepsze restauracje świata, o wybitnych szefach kuchni, o kreatywności w kuchni, o najlepszych daniach jakich próbowała Gosia, o pasji do życia i do gotowania. Ale też o tym jak przyznawane są gwiazdki Michelin, jak zrobić rezerwacje w takich restauracjach i jak zrobić to taniej, jak wybierać miejsca, które odwiedzimy i czym się kierować. O tym dlaczego świetne restauracje są dla każdego i o kulinarnych kierunkach podróżniczych, które warto odwiedzić. Pasjonujący odcinek, który naładowany jest informacjami, o których nie przeczytacie w przewodnikach
Małgosia Minta